Egészségügyi szakembereink

Arató_Gy.jpg

Arató Györgyi, dietetikus

2005-ben dietetikusként, 2009-ben egészségügyi szaktanárként végeztem a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Pályafutásomat az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetben kezdtem, majd főállású egyéni vállalkozóként is a kutatás, felmérések plusz tápanyagszámító, étrendtervező szoftver fejlesztésében való részvétel maradt a fő irány.

A táplálkozástudomány onkológiai vonalához érintettként kerültem közel 2012-ben. Azóta figyelem az ezzel kapcsolatos kutatásokat, gyűjtögetem a tapasztalatokat, recepteket, amelyeket egy könyv formájában is rendszereztem „Konyhanyelven a mellrákról” címmel. Szerencsére a munkámnak ez az a része, amire szinte hobbiként tekintek, így a baráti és a családi programok (két tündéri unokahúg) mellett, az elmúlt 4-5 évben a szabadidőm jelentős részét a könyvkiadással kapcsolatos kreatív munkákkal, pl. grafikák készítésével, tördeléssel, receptek kitalálásával, kipróbálásával, ételfotózással, webáruház készítéssel stb. töltöttem.

Örömmel vettem a megtisztelő felkérést az EBC Célszalag Életmódprogramba. Jelenleg ennek az egyedülálló és izgalmas programnak a háttérmunkálataiban (kreatív feladatok, étrendtervezés stb.) vagyok lelkes résztvevő.

További információ:

www.nutricomp.hu
konyhanyelvenamellrakrol.hu 

 
Melinda.jpg

Moharos Melinda, dietetikus

2006-ban végeztem Pécsett az Egészségügyi Főiskolán dietetikusként, 2010-ben a Corvinus Egyetemen élelmiszermérnökként.

Egyéni vállalkozóként 12 éve veszek részt egészségügyi-, epidemiológiai felmérésekben, hasonló feladatköröm volt az azóta megszűnt Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézetben is, ahol 2008-2010-ig voltam a csapat része. Több évig Európai Uniós projekt keretében egy otthonápolási cégnél tevékenykedtem, elsősorban onkológiai betegeknek és családtagjaiknak tartottam dietetikai tanácsadást. Később egy budapesti magánklinikán rendeltem részmunkaidőben. 4 évig voltam a Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének vezetőségi tagja és az Új Diéta c. szaklap szerkesztője.

Hobbyként indult, majd nagyjából 10 évig írtam és szerkesztettem cikkeket, először szaklapokba, majd az egészségügyön kívül nyitottam egyéb témák felé is (utazás, fenntarthatóság, üzleti világ, stb.).

2020-ban jelent meg a Konyhanyelven a mellrákról c. könyv, aminek a szerkesztője lehettem.

Izgatottan várom a közös munkát Dr. Mátrai Zoltán főorvos úrral és kollégáival. Mindig megtiszteltetés, ha egy ilyen remek csapat része lehetek.

 
Morvay Krisztina

Morvay Krisztina

gyógytornász, manálterapeuta, nyirokterapeuta

2009-ben végeztem gyógytornászként a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Karán. Pályafutásomat az Országos Onkológiai Intézetben kezdtem. Az ott töltött 6 év során rengeteg élethelyzettel találkoztam és komoly szakmai tapasztalatot szereztem. Munkámat nem csak a daganatos beteggel való szoros kapcsolat és kezelések jelentették, hanem idővel részt vehettem a fiatalabb generáció oktatásában és megoszthattam tapasztalataimat szakmai kongresszusokon is. Jelenleg magánrendelőben kezelek mozgásszervi és onkológiai problémával küzdő felnőtt és gyermek pácienseket.

Gyógytornászként nagy kihívást és egyben felelősséget jelent onkológiai háttérrel rendelkező beteggel együtt dolgozni. A szakmai felkészültség mellett elengedhetetlen a holisztikus szemlélet, mely a testi és lelki tényezőket figyelembe véve ad támogatást ebben a megváltozott, terhelt élethelyzetben.

Az onkológiára specializálódott gyógytornász feladata, hogy visszaállítsa a mozgásszervi funkciókat a műtét előtti állapotra, korrigálja az aszimmetriát, csökkentse a fájdalmat és segítsen megbarátkozni a megváltozott testképpel.

A Célszalag Életmód Program célja, hogy rávezesse a résztvevőt a helyes mozgásra, testtartásra, és bátorítsa a rendszeres fizikai aktivitásra. A betegség-specifikus gyakorlatokkal, személyre szabott fizioterápiás tanácsokkal segítünk, hogy a mozgás újra szabad és örömteli legyen.